nu ook GRATIS LEVERING IN NL vanaf € 15 –

Er zijn een paar do’s en don’ts voor wie een geslaagde magneetmuur wil. We geven enkele onmisbare tips voor wie aan de slag gaat met magneetverf.

Magneetverf Finess

Er is een groot en gevarieerd aanbod. Je kan magneetverf al lang niet alleen meer in de speciaalzaak vinden, maar ook bij grotere doe-het-zelf ketens tot in de speelgoedwinkel. Niet alleen de verpakking maar ook de samenstelling is verschillend. Kies prijsbewust maar hou daarbij rekening met het aanbevolen aantal lagen.

Goed begonnen is half gewonnen

Vaak schenken we te weinig aandacht aan het goed voorbereiden van de ondergrond. Die moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn en je neemt best even je tijd om scheuren en barsten te repareren. Het afgewerkt resultaat kan maar zo mooi worden als de ondergrond dat is.

Goed roeren voor, maar ook tijdens gebruik

Magneetverf bevat kleine ijzerdeeltjes die zinken naar de bodem van de verf. Het is dus belangrijk goed te roeren voor gebruik, maar dit tussendoor ook te blijven doen om zeker te zijn dat de ijzerdeeltjes goed verdeeld worden. Dit vergeten wil te vaak de oorzaak van een slechte aantrekkingskracht zijn.

schilderen2

Aanbevolen laagdikte respecteren

Mede om ervoor te zorgen dat er voldoende ijzerdeeltjes op je muur belanden, en deze goed verspreid geraken, is het nodig de instructies van de aanbevolen laagdikte goed op te volgen. Je houdt het dus beter niet voor bekeken na 2 lagen als 3 aanbevolen is, gewoon om er snel vanaf te zijn.

Goed om te weten

  • Magneetverf is altijd donker van kleur door de ijzerdeeltjes die er in zitten. De verf is echter makkelijk overschilderbaar met elke muurverf. Door whiteboard-of schoolbordverf te gebruiken krijgt je muur nog een extra functie bij.
  • Standaard (ferriet) magneten houden niet altijd even goed op magneetverf. Het is beter voor sterke (neodymium) magneten te kiezen.
  • Magneetverf is nogal grof van structuur. Je kan de laatste laag lichtjes opschuren om een gladder resultaat te bekomen.

Tot slot laten we je in een korte video zien hoe we 3 lagen magneetverf aanbrengen, overschilderen met 2 lagen witte verf en zo de perfecte ondergrond voorzien voor een fotomuur met magneetkaders.

Bij mamaexpert onderzochten ze de beste manier om iets te doen met je foto’s. Een magneetmuur schilderen is er daar één van.

Ontdek onze magneetverf in de webshop. Voor wie liever wil behangen is er ook magneetbehang of het montage vriendelijk alternatief in de vorm van een zelfklevende folie.